Grattis till ditt nya boende och välkommen hem!
 

Det är en speciell känsla att flytta in i ett nytt hem där ingen har bott förut. Du slipper fundera på om något behöver bytas ut eller renoveras. Allt är nytt från första gången du sätter nycklen i låset till ditt nya hem.  Att köpa nyproduktion är tryggt och enkelt.

Visste du att Huddinge är den kommun i Sverige som har flest hemvändare? Ingen annanstans väljer så många att flytta tillbaka hem efter att ha varit borta ett tag.

Du vet det där området bakom Huddinge Centrum, där det ligger företag och parkeringsplatser du inte får parkera på. Det området kommer att förvandlas. Här ska Ikano Bostad bygga sociala bostadskvarter med plats för sammanlagt ca 340 lägenheter. Kvarteren kommer att få en industriell karaktär med grön ådra.


Smarta kvadrater
Vi ska bygga våra mest kvadratsmarta lägenheter hittills. Varenda liten lägenhet i Brf Skörda kommer att få en balkong eller uteplats med odlingslåda. Här kan du sätta din första potatis.  
 

Nedan hittar du smarta tips som är bra att känna till om du bor i bostadsrätt. Vi hoppas att du kommer att trivas!

Bostadsrättsföreningen är ett slags kooperativ med ursprung i 1900-talets början. Tanken är att medlemmarna äger huset gemensamt. Det är ju tryggt att vara många och kunna dela på ansvaret för underhåll och ekonomi.

Vad många inte tänker på är att ventilationen styrs centralt. Ändrar du på något som har med ventilationen att göra så kan det påverka hela huset.

Vad ska du fixa själv i din bostad och vad ska föreningen eller Ikano Bostad göra? I den här filmen går vi igenom några vanliga situationer som kan uppstå i din bostad.